Σε αυτή τη σελίδα έχετε τη δυνατότητα να λάβετε απαντήσεις για μερικά από τα βασικότερα ερωτήματα που θα σας απασχολήσουν εφ’όσον θελήσετε να επισκεφθείτε το κέντρο μας.

E: Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

A: Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας, ανάλογα με την περίπτωση, το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το άτομο και το αν οι συνεδρίες είναι ατομικές ή/και ομαδικές.

E: Πόσο διαρκεί μια συνεδρία;

A: Τυπικά κάθε ατομική συνεδρία διαρκεί 50 λεπτά.

E: Θα ακολουθήσω και κάποια φαρμακευτική αγωγή;

A: Ο ψυχολόγος δεν δίνει φάρμακα. Αν η φαρμακευτική αγωγή κριθεί απαραίτητη, γίνεται παραπομπή σε ψυχίατρο.

E: Ποιος θα με αναλάβει; 

A: Οι συνεργάτες του Mind’s Mirror έχουν διαφορετικές ειδικότητες και εξειδικεύσεις. Η επιλογή θεραπευτή είναι ανάλογη του προβλήματος.

E: Αν κάποιος ρωτήσει για μένα, μπορεί να μάθει λεπτομέρειες;

A: Όχι, ο κώδικας δεοντολογίας ορίζει πως το περιεχόμενο των συνεδριών είναι απόρρητο. Η σχέση βασίζεται στην εχεμύθεια, την εμπιστοσύνη και την ειλικρίνεια.

E: Τι γίνεται στο πρώτο ραντεβού;

A: Η πρώτη συνεδρία είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες (και πιθανότατα να διαρκέσει και περισσότερο), καθώς γίνεται μια αξιολόγηση που οδηγεί στην κλινική εικόνα του ατόμου. Κατά τη διάρκεια αυτής συλλέγονται πληροφορίες για τον πελάτη, γίνεται αναφορά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και αναζητάται το τι ακριβώς αποσκοπεί να κερδίσει το άτομο από τη θεραπεία. Στο τέλος του πρώτου ραντεβού, προτείνεται από τον θεραπευτή ένα πλάνο θεραπευτικής αντιμετώπισης.

E: Θα μου δώσει ο θεραπευτής μια άμεση λύση για τα προβλήματα που έχω; 

A: Ο ρόλος του θεραπευτή δεν είναι να παρέχει λύσεις. Βοηθά το άτομο να μάθει καλύτερα τον εαυτό του, να κατανοήσει πώς λειτουργεί και να αντιληφθεί τα βαθύτερα αίτια των δυσκολιών του. Ο θεραπευτής παρέχει ένα πλαίσιο υποστήριξης που βοηθά τον πελάτη να νιώσει ασφαλής, καθώς και ένα πλαίσιο αναφοράς στο οποίο ανατρέχει ο πελάτης και μέσω αυτού οδηγείται στην αυτογνωσία και στην καλύτερη διαχείριση του εαυτού του και των διαπροσωπικών του σχέσεων.

Η συμβουλευτική υποστήριξη και ψυχοθεραπεία δεν είναι ταμπού.  Ο σύμβουλος / ψυχοθεραπευτής βοηθά το άτομο να δει το θέμα που το απασχολεί από ένα διαφορετικό πρίσμα και να αναπτύξει τις κατάλληλες δεξιότητες για την καταπολέμησή του.

Χρήσιμες Ερωτήσεις & Απαντήσεις