Κλαίρη Μάστορα, MSc
Συμβουλος Ψυχικης Υγειας - Συνθετικη Ψυχοθεραπευτρια
Η Κλαίρη Μάστορα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολλεγίο Ελλαδος, Deree College, από όπου αποφοίτησε με Bachelor οf Arts και έναν χρόνο αργότερα ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό δίπλωμα ισοτιμίας πτυχίων, επίσης, στην Ψυχολογία, από το Πανεπιστήμιο του Cardiff στην Ουαλία (Ηνωμένο Βασίλειο).

Ειδικεύθηκε στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική Ενηλίκων, στο Πανεπιστήμιο του Derby από όπου αποφοίτησε με Master of Science έχοντας ολοκληρώσει εκπαίδευση σε τρεις θεωρητικές προσεγγίσεις. Ψυχοδυναμική θεραπεία σύμφωνα με την Θεωρία του Δεσμού, Προσωποκεντρική και Γνωσιακή-Συμπεριφορική.

Σήμερα συνεχίζει τις μετεκπαιδεύσεις, παρακολουθώντας μεταπτυχιακά προγράμματα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και του τμήματος Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών σχετικά με όλο το εύρος της Κλινικής Ψυχοπαθολογίας που αφορούν ψυχικές διαταραχές σε βρέφη, παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Εχει εργαστεί επί σειρά ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ενώ στα πλαίσια της ψυχοθεραπευτικής της εκπαίδευσης προσέφερε δωρεάν ατομικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης σε ενήλικο πληθυσμό, μία πρακτική που συνεχίζει μέχρι και σήμερα με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.

Ασχολείται με προβλήματα σχέσεων, διαταραχών διάθεσης και διαταραχών προσωπικότητας. Eίναι μέλος του British Psychological Society (BPS), με βαθμίδα Graduate Member, και του British Association of Counselling and Psychotherapy (BACP) με βαθμίδα δόκιμου τακτικού μέλους.
Δρ Σπυριδούλα Αθανασοπούλου-Κυπρίου
Εκπαιδευτρια σε θεματα Ψυχικης Υγειας - Συνθετικη Ψυχοθεραπευτρια
Η Δρ Σπυριδούλα Αθανασοπούλου-Κυπρίου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε θεολογία στo Παν/μιo Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Αγγλία, στο University of Manchester, απ’ όπου έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (MA). Ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικων Υποτροφιών έλαβε από το ίδιο ακαδημαϊκό ίδρυμα διδακτορικό δίπλωμα (Ph.D.) στη λογοτεχνία και θεολογία με θέμα τον Samuel Beckett. Για ένα έτος δίδαξε στο Παν/μιο του Manchester ανθρωπολογία και ένα μάθημα για τη διαπλοκή θρησκείας, πολιτισμού και φύλου.

Από τον Σεπτέμβριο του 2003 εργάζεται στην ιδιωτική μέση εκπαίδευση και από το 2006 διδάσκει σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και εποπτεύει την εκπόνηση διπλωματικών εργασιών. Έχει συμμετάσχει στην οργάνωση διεθνών συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει παρουσιάσει επιστημονικές εργασίες σε συνέδρια και έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων και βιβλιοκρισιών σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Βιβλία της κυκλοφορούν στα ελληνικά και από τις εκδόσεις Αρμός. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη διαπλοκή θεολογίας, λογοτεχνίας και φεμινιστικής κριτικής, στις κριτικές θεωρίες, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην ιστορία των γυναικείων οργανώσεων στην Ελλάδα και πρόσφατα στη σχέση πνευματικότητας και ψυχολογίας.

Από το 2012 συνέδεσε την παιδαγωγική και ερευνητική εμπειρία της στον χώρο των ανθρωπιστικών σπουδών και το ενδιαφέρον της για τον άνθρωπο και την ψυχοσωματική του κατάσταση με την ψυχοθεραπεία. Από το 2013 εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοεκπαιδεύτρια και σύμβουλος ψυχικής υγείας. Το 2015 ολοκλήρωσε με διάκριση τη μεταπτυχιακή της ειδίκευση στη συνθετική ψυχοθεραπεία (MSc in Integrative Counselling and Psychotherapy) στο Πανεπιστήμιο του Derby. Δουλεύει με πελάτες που αντιμετωπίζουν διάφορες δυσκολίες (αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη κ.α.). Ειδικεύεται σε θέματα φύλου και ταυτότητας. Από το 2013 είναι μέλος του British Association for Counselling and Psychotherapy (BACP).

Συνεργάτες του Κέντρου