Κλαίρη Μάστορα, MSc
Συμβουλος Ψυχικης Υγειας - Συνθετικη Ψυχοθεραπευτρια
Η Κλαίρη Μάστορα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολλεγίο Ελλαδος, Deree College, από όπου αποφοίτησε με Bachelor οf Arts και έναν χρόνο αργότερα ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό δίπλωμα ισοτιμίας πτυχίων, επίσης, στην Ψυχολογία, από το Πανεπιστήμιο του Cardiff στην Ουαλία (Ηνωμένο Βασίλειο).

Ειδικεύθηκε στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική Ενηλίκων, στο Πανεπιστήμιο του Derby από όπου αποφοίτησε με Master of Science έχοντας ολοκληρώσει εκπαίδευση σε τρεις θεωρητικές προσεγγίσεις. Ψυχοδυναμική θεραπεία σύμφωνα με την Θεωρία του Δεσμού, Προσωποκεντρική και Γνωσιακή-Συμπεριφορική.

Σήμερα συνεχίζει τις μετεκπαιδεύσεις, παρακολουθώντας μεταπτυχιακά προγράμματα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και του τμήματος Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών σχετικά με όλο το εύρος της Κλινικής Ψυχοπαθολογίας που αφορούν ψυχικές διαταραχές σε βρέφη, παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Εχει εργαστεί επί σειρά ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ενώ στα πλαίσια της ψυχοθεραπευτικής της εκπαίδευσης προσέφερε δωρεάν ατομικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης σε ενήλικο πληθυσμό, μία πρακτική που συνεχίζει μέχρι και σήμερα με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.

Ασχολείται με προβλήματα σχέσεων, διαταραχών διάθεσης και διαταραχών προσωπικότητας. Eίναι μέλος του British Psychological Society (BPS), με βαθμίδα Graduate Member, και του British Association of Counselling and Psychotherapy (BACP) με βαθμίδα δόκιμου τακτικού μέλους.
Δρ Σπυριδούλα Αθανασοπούλου-Κυπρίου
Εκπαιδευτρια σε θεματα Ψυχικης Υγειας - Συνθετικη Ψυχοθεραπευτρια

Η Δρ Σπυριδούλα Αθανασοπούλου-Κυπρίου είναι πιστοποιημένη συνθετική ψυχοθεραπεύτρια, ενεργό μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχοθεραπευτών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη συμβουλευτική και κάτοχος διπλώματος ειδίκευσης με διάκριση στην  ψυχοθεραπεία εφήβων και ενηλίκων από το Πανεπιστήμιο του Derby.

Έχει εξειδικευτεί στην προσωποκεντρική θεραπεία, αξιοποιεί τη γνωσιακή και συμπεριφορική θεραπεία και τα τελευταία χρόνια εμβαθύνει στη Λακανική Ψυχανάλυση συμμετέχοντας στις εργασίες του Κέντρου Ψυχαναλυτικών Ερευνών της Αθήνας.

Εργάζεται ιδιωτικά εδώ και μια δεκαετία ως ψυχοθεραπεύτρια και ψυχοεκπαιδεύτρια. Παράλληλα διατηρεί ενεργή την ιδιότητα της εκπαιδευτικού. 

Έχει συμμετάσχει ως σύνεδρος και ως εισηγήτρια σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια Ψυχοθεραπείας και Ψυχανάλυσης και έχει συμβάλει στον σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων γνωσιακής, κοινωνικής και συναισθηματικής αγωγής για εφήβους στη Σχολή Μωραΐτη.

Επιμορφώνεται διαρκώς και η κλινική της πρακτική πλαισιώνεται από διαρκή και συστηματική εποπτεία. Το 2021-22 ειδικεύτηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο σε θέματα σχέσεων μεταξύ εφήβων και σεξουαλικής αγωγής. Τον Ιούνιο του 2022 ολοκλήρωσε βασικό κύκλο εκπαίδευσης στην ομαδική ανάλυση από το Βρετανικό Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης.

Στην πρακτική της ως ψυχοθεραπεύτρια ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας του επαγγελματικού συλλόγου όπου ανήκει https://www.bacp.co.uk/events-and-resources/ethics-and-standards/ethical-framework-for-the-counselling-professions/.

Επιπλέον, είναι διδάκτορας φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Manchester και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον χώρο των ανθρωπιστικών σπουδών από το ίδιο Παν/μιο. Έχει συνεργαστεί και διδάξει επί σειρά ετών σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Αγγλίας και έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα και βιβλία στα ελληνικά και αγγλικά.

Συνεργάτες του Κέντρου