Κλαίρη Μάστορα, MSc
Συμβουλος Ψυχικης Υγειας - Συνθετικη Ψυχοθεραπευτρια
Η Κλαίρη Μάστορα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολλεγίο Ελλαδος, Deree College, από όπου αποφοίτησε με Bachelor οf Arts και έναν χρόνο αργότερα ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό δίπλωμα ισοτιμίας πτυχίων, επίσης, στην Ψυχολογία, από το Πανεπιστήμιο του Cardiff στην Ουαλία (Ηνωμένο Βασίλειο).

Ειδικεύθηκε στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική Ενηλίκων, στο Πανεπιστήμιο του Derby από όπου αποφοίτησε με Master of Science έχοντας ολοκληρώσει εκπαίδευση σε τρεις θεωρητικές προσεγγίσεις. Ψυχοδυναμική θεραπεία σύμφωνα με την Θεωρία του Δεσμού, Προσωποκεντρική και Γνωσιακή-Συμπεριφορική.

Σήμερα συνεχίζει τις μετεκπαιδεύσεις, παρακολουθώντας μεταπτυχιακά προγράμματα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και του τμήματος Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών σχετικά με όλο το εύρος της Κλινικής Ψυχοπαθολογίας που αφορούν ψυχικές διαταραχές σε βρέφη, παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Εχει εργαστεί επί σειρά ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ενώ στα πλαίσια της ψυχοθεραπευτικής της εκπαίδευσης προσέφερε δωρεάν ατομικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης σε ενήλικο πληθυσμό, μία πρακτική που συνεχίζει μέχρι και σήμερα με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.

Ασχολείται με προβλήματα σχέσεων, διαταραχών διάθεσης και διαταραχών προσωπικότητας. Eίναι μέλος του British Psychological Society (BPS), με βαθμίδα Graduate Member, και του British Association of Counselling and Psychotherapy (BACP) με βαθμίδα δόκιμου τακτικού μέλους.
Δρ Σπυριδούλα Αθανασοπούλου-Κυπρίου
Εκπαιδευτρια σε θεματα Ψυχικης Υγειας - Συνθετικη Ψυχοθεραπευτρια
Η Δρ Σπυριδούλα Αθανασοπούλου-Κυπρίου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε θεολογία στo Παν/μιo Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Αγγλία, στο University of Manchester, απ’ όπου έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (MA). Ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικων Υποτροφιών έλαβε από το ίδιο ακαδημαϊκό ίδρυμα διδακτορικό δίπλωμα (Ph.D.) στη λογοτεχνία και θεολογία με θέμα τον Samuel Beckett. Για ένα έτος δίδαξε στο Παν/μιο του Manchester ανθρωπολογία και ένα μάθημα για τη διαπλοκή θρησκείας, πολιτισμού και φύλου.

Από τον Σεπτέμβριο του 2003 εργάζεται στην ιδιωτική μέση εκπαίδευση και από το 2006 διδάσκει σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και εποπτεύει την εκπόνηση διπλωματικών εργασιών. Έχει συμμετάσχει στην οργάνωση διεθνών συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει παρουσιάσει επιστημονικές εργασίες σε συνέδρια και έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων και βιβλιοκρισιών σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Βιβλία της κυκλοφορούν στα ελληνικά και από τις εκδόσεις Αρμός. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη διαπλοκή θεολογίας, λογοτεχνίας και φεμινιστικής κριτικής, στις κριτικές θεωρίες, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην ιστορία των γυναικείων οργανώσεων στην Ελλάδα και πρόσφατα στη σχέση πνευματικότητας και ψυχολογίας.

Από το 2012 συνέδεσε την παιδαγωγική και ερευνητική εμπειρία της στον χώρο των ανθρωπιστικών σπουδών και το ενδιαφέρον της για τον άνθρωπο και την ψυχοσωματική του κατάσταση με την ψυχοθεραπεία. Από το 2013 εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοεκπαιδεύτρια και σύμβουλος ψυχικής υγείας. Το 2015 ολοκλήρωσε με διάκριση τη μεταπτυχιακή της ειδίκευση στη συνθετική ψυχοθεραπεία (MSc in Integrative Counselling and Psychotherapy) στο Πανεπιστήμιο του Derby. Δουλεύει με πελάτες που αντιμετωπίζουν διάφορες δυσκολίες (αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη κ.α.). Ειδικεύεται σε θέματα φύλου και ταυτότητας. Από το 2013 είναι μέλος του British Association for Counselling and Psychotherapy (BACP).
Μαρία Κουσαντάκη
Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια
Η Κουσαντάκη Μαρία , είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων, στο Kent της Αγγλίας. Το μεταπτυχιακό αυτό αποτέλεσε τη γέφυρα ανάμεσα στην οικονομική επιστήμη και τον κόσμο της ψυχολογίας, που την οδήγησε στις σπουδές της στην Ψυχολογία, αποκτώντας δίπλωμα Συμβουλευτικής Ψυχολογίας. Από εκεί συνέχισε για το πτυχίο Ψυχολογίας από το αμερικάνικο πανεπιστήμιο City U of Seattle. Παράλληλα εκπονεί το δεύτερο έτος του μεταπτυχιακού της στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία, μέσω του πανεπιστημίου Derby της Αγγλίας, στο Mediterranean College (MSc. in Integrative Counselling and Psychotherapy).

Στα πλαίσια της πρακτικής που ορίζει η φύση του μεταπτυχιακού, βλέπει πελάτες στο κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης “Mind’s Mirror”, με την επίβλεψη εποπτείας και όπως ορίζει ο κώδικας δεοντολογίας.

Έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση και σε άλλους ιδιωτικούς φορείς, ενώ παράλληλα παρακολουθεί σεμινάρια και συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τέλος, συμμετέχει σε θεραπευτικές ομάδες που αφορούν στις κρίσεις πανικού.
Κατερίνα Κωστάκη
Ψυχοθεραπεύτρια

Η Κατερίνα Κωστάκη είναι Κοινωνική Λειτουργός. Η άσκηση Συμβουλευτικής ήταν όνειρο και στόχος της από την αρχή των επαγγελματικών της αναζητήσεων. Έχει εργαστεί σε διαφορετικά πλαίσια ασκώντας Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη και Συμβουλευτική ως Κοινωνική Λειτουργός και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μετεκπαιδεύσεις σε θέματα γύρω από την Ψυχική Υγεία. Παράλληλα ασχολείται με την προσωπική της ανάπτυξη, μέσω διαφόρων ερεθισμάτων, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει το καλύτερο δυνατό σε όποιον συνεργαστεί μαζί της. Αυτή την περίοδο, εκτός των άλλων φοιτεί στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του University of East London , “MA Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας" σε συνεργασία με το Metropolitan College. Ακολουθεί το Συνθετικό Μοντέλο Συμβουλευτικής το οποίο έχει βάσεις σε Προσωποκεντρικές, Γνωσιακές – Συμπεριφορικές και Ψυχοδυναμικές Θεωρίες, όπως επίσης από το μοντέλο του Egan, τη Θετική Ψυχολογία και τη Θεωρία του Δεσμού. 

emotional support dog

Συνεργάτες του Κέντρου