Κλαίρη Μάστορα, MSc
Συμβουλος Ψυχικης Υγειας - Συνθετικη Ψυχοθεραπευτρια
Η Κλαίρη Μάστορα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολλεγίο Ελλαδος, Deree College, από όπου αποφοίτησε με Bachelor οf Arts και έναν χρόνο αργότερα ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό δίπλωμα ισοτιμίας πτυχίων, επίσης, στην Ψυχολογία, από το Πανεπιστήμιο του Cardiff στην Ουαλία (Ηνωμένο Βασίλειο).

Ειδικεύθηκε στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική Ενηλίκων, στο Πανεπιστήμιο του Derby από όπου αποφοίτησε με Master of Science έχοντας ολοκληρώσει εκπαίδευση σε τρεις θεωρητικές προσεγγίσεις. Ψυχοδυναμική θεραπεία σύμφωνα με την Θεωρία του Δεσμού, Προσωποκεντρική και Γνωσιακή-Συμπεριφορική.

Σήμερα συνεχίζει τις μετεκπαιδεύσεις, παρακολουθώντας μεταπτυχιακά προγράμματα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και του τμήματος Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών σχετικά με όλο το εύρος της Κλινικής Ψυχοπαθολογίας που αφορούν ψυχικές διαταραχές σε βρέφη, παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Εχει εργαστεί επί σειρά ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ενώ στα πλαίσια της ψυχοθεραπευτικής της εκπαίδευσης προσέφερε δωρεάν ατομικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης σε ενήλικο πληθυσμό, μία πρακτική που συνεχίζει μέχρι και σήμερα με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.

Ασχολείται με προβλήματα σχέσεων, διαταραχών διάθεσης και διαταραχών προσωπικότητας. Eίναι μέλος του British Psychological Society (BPS), με βαθμίδα Graduate Member, και του British Association of Counselling and Psychotherapy (BACP) με βαθμίδα δόκιμου τακτικού μέλους.
Δρ Σπυριδούλα Αθανασοπούλου-Κυπρίου
Εκπαιδευτρια σε θεματα Ψυχικης Υγειας - Συνθετικη Ψυχοθεραπευτρια
Η Δρ Σπυριδούλα Αθανασοπούλου-Κυπρίου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε θεολογία στo Παν/μιo Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Αγγλία, στο University of Manchester, απ’ όπου έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (MA). Ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικων Υποτροφιών έλαβε από το ίδιο ακαδημαϊκό ίδρυμα διδακτορικό δίπλωμα (Ph.D.) στη λογοτεχνία και θεολογία με θέμα τον Samuel Beckett. Για ένα έτος δίδαξε στο Παν/μιο του Manchester ανθρωπολογία και ένα μάθημα για τη διαπλοκή θρησκείας, πολιτισμού και φύλου.

Από τον Σεπτέμβριο του 2003 εργάζεται στην ιδιωτική μέση εκπαίδευση και από το 2006 διδάσκει σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και εποπτεύει την εκπόνηση διπλωματικών εργασιών. Έχει συμμετάσχει στην οργάνωση διεθνών συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει παρουσιάσει επιστημονικές εργασίες σε συνέδρια και έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων και βιβλιοκρισιών σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Βιβλία της κυκλοφορούν στα ελληνικά και από τις εκδόσεις Αρμός. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη διαπλοκή θεολογίας, λογοτεχνίας και φεμινιστικής κριτικής, στις κριτικές θεωρίες, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην ιστορία των γυναικείων οργανώσεων στην Ελλάδα και πρόσφατα στη σχέση πνευματικότητας και ψυχολογίας.

Από το 2012 συνέδεσε την παιδαγωγική και ερευνητική εμπειρία της στον χώρο των ανθρωπιστικών σπουδών και το ενδιαφέρον της για τον άνθρωπο και την ψυχοσωματική του κατάσταση με την ψυχοθεραπεία. Από το 2013 εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοεκπαιδεύτρια και σύμβουλος ψυχικής υγείας. Το 2015 ολοκλήρωσε με διάκριση τη μεταπτυχιακή της ειδίκευση στη συνθετική ψυχοθεραπεία (MSc in Integrative Counselling and Psychotherapy) στο Πανεπιστήμιο του Derby. Δουλεύει με πελάτες που αντιμετωπίζουν διάφορες δυσκολίες (αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη κ.α.). Ειδικεύεται σε θέματα φύλου και ταυτότητας. Από το 2013 είναι μέλος του British Association for Counselling and Psychotherapy (BACP).
Νεφέλη Κοσκινά, MSc
Ψυχολογος / Παιγνιοθεραπευτρια
Η Νεφέλη Κοσκινά γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου διακρίθηκε ως αριστούχος. Ως Ψυχολόγος συνδυάζει την εξειδίκευση στην Παιγνιοθεραπεία, ως μία μορφή ψυχοθεραπείας που απευθύνεται σε παιδία (PgDip in Practice Based Play Therapy – Canterbury Christchurch University) με την θεραπευτική στάση την Προσωποκεντρικής προσέγγισης (PgDip in Person Centered Counselling – University of Strathclyde).

Από τον Σεπτέμβριο του 2011 εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος αναλαμβάνοντας περιπτώσεις συμβουλευτικής ενηλίκων και ατομικής ψυχοθεραπείας παιδιών, όπου αξιοποιείται η Παιγνιοθεραπεία. Η κλινική της πρακτική με παιδιά και ενήλικες διέπεται από τις αρχές της Συμβουλευτικής (MSc στην Συμβουλευτική Ψυχολογία – Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Έχει επίσης 5ετή εμπειρία ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων (καθηγήτρια Ψυχολογίας σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια), και σε Ομάδες Γονέων οργανωμένες από το Υπουργείο Παιδείας και ιδιωτικά. Στον χώρο της εκπαίδευσης, εισηγείται επίσης εκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν τις θεραπευτικές προσεγγίσεις και την συμβουλευτική παιδιών, όπως το την Ενσυναίσθηση στην Επικοινωνία με τα Παιδιά (Μάιος, 2015) και την Θεραπευτική Χρήση της Άμμου στα Παιδιά – Sandplay (Ιούνιος, 2014)

Ως ψυχολόγος, έχει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θεωρητικά και ερευνητικά θέματα που άπτονται της ανάπτυξης των παιδιών, με δημοσιευμένη ερευνητική εργασία στην Θεωρία Δεσμού (Attachment Theory), σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό των ΗΠΑ, και ερευνητική παρουσίαση σε συνέδριο με θέμα την Ψυχική Ανθεκτικότητα (Emotional Resilience). Άλλες δημοσιεύσεις αφορούν το εσωτερικευμένο στίγμα ως εμπόδιο στην αναζήτηση συμβουλευτικής βοήθειας στους νέους στην Ελλάδα, καθώς και τις διαδικασίες της επαγγελματικής ανάπτυξης ψυχολόγων που εργάζονται ψυχοθεραπευτικά στην χώρα μας.

Koskina, N., & Giovazolias, T. (2010). The effect of attachment insecurity in the development of eating disturbances across gender: the role of body dissatisfaction. International Journal of Psychology, 144(5): 449-71.

Κοσκινά, Ν., & Μαλικιώση–Λοΐζου, Μ. (in press). Η επήρεια της ατομικής θεραπείας στην επαγγελματική ανάπτυξη ψυχολόγων που εργάζονται ψυχοθεραπευτικά. Στις Μ. Μαλικιώση–Λοΐζου και Φ. Ίσσαρη (Επιμ) στο Ποιοτικές Μάθοδοι Έρευνας στην Συμβουλευτική Ψυχολογία.

Κοσκινά Ν., Γιοβαζολιάς, Θ. (2007). Ο Ρόλος των Τύπων Δεσμού Ενηλίκων στην Ανάπτυξη Συμπεριφορών Διατροφικών Διαταραχών. 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Κλάδου Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας της Υγείας της ΕΛΨΕ.

Κοσκινά, Ν., Νιάνιου, Ν., Λακιώτη, Α. (2010). Η Σχέση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας με τα Θετικά Συναισθήματα και την Κατάθλιψη, το Άγχος και το Στρες. 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Συμπόσιο με θέμα τα Θετικά Συναισθήματα.

Σωτηροπούλου, Ι., Νιώτη, Κ., Κοσκινά, Ν. (2010). Η Σχέση της Αυτογνωσίας, των Στρατηγικών Αντιμετώπισης Προβλημάτων και του Εσωτερικευμενου Στίγματος για την Αναζήτηση Συμβουλευτικής Βοήθειας. 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας.
Μαρία Κουσαντάκη
Η Κουσαντάκη Μαρία , είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων, στο Kent της Αγγλίας. Το μεταπτυχιακό αυτό αποτέλεσε τη γέφυρα ανάμεσα στην οικονομική επιστήμη και τον κόσμο της ψυχολογίας, που την οδήγησε στις σπουδές της στην Ψυχολογία, αποκτώντας δίπλωμα Συμβουλευτικής Ψυχολογίας. Από εκεί συνέχισε για το πτυχίο Ψυχολογίας από το αμερικάνικο πανεπιστήμιο City U of Seattle. Παράλληλα εκπονεί το δεύτερο έτος του μεταπτυχιακού της στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία, μέσω του πανεπιστημίου Derby της Αγγλίας, στο Mediterranean College (MSc. in Integrative Counselling and Psychotherapy).

Στα πλαίσια της πρακτικής που ορίζει η φύση του μεταπτυχιακού, βλέπει πελάτες στο κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης “Mind’s Mirror”, με την επίβλεψη εποπτείας και όπως ορίζει ο κώδικας δεοντολογίας.

Έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση και σε άλλους ιδιωτικούς φορείς, ενώ παράλληλα παρακολουθεί σεμινάρια και συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τέλος, συμμετέχει σε θεραπευτικές ομάδες που αφορούν στις κρίσεις πανικού.

Εξωτερικοί Συνεργάτες